Bröstförstoring Stockholm

Exklusiv, trygg och individuell bröstförstoring.

Bröstförstoring

BRÖSTFÖRSTORING MED BÄSTA MÖJLIGA FÖRUTSÄTTNINGAR

Bröstförstoring är ett av de vanligaste ingrepp som görs av plastikkirurger. Det är många kvinnor som gärna vill förstora brösten och de anledningar som oftast anges är att man vill förhöja sitt självförtroende så att man känner sig attraktivare, att kläder kommer att sitta bättre och att man kommer att känna sig mer proportionerlig. Det är något man har övervägt under en längre tid och länge har önskat sig.

Andra väljer att genomgå en bröstförstoring då brösten har förändrats, till exempel på grund av en kraftig viktnedgång, barnafödande eller åldrande. Här handlar det mer om att man vill återfå den form som brösten hade tidigare, även om många även passar på att göra en mer dramatisk förstoring när de väl väljer att göra detta ingrepp.

Hos oss går vi tillsammans med dig igenom de anledningar som ligger bakom att du vill genomföra din bröstförstoring och väljer tillsammans den metod och de material som passar din kropp och det slutresultat du önskar dig.

Din operation genomförs sedan av en mycket skicklig och erfaren plastikkirurg på vår mycket exklusiva klinik. Här är du i de absolut bästa av händer, har tillgång till den främsta teknologin på marknaden och kan efter din operation vila upp dig i ett mycket trivsamt patientrum på en av våra toppmoderna vårdavdelningar.

På den här sidan kan du hitta information om de olika metoder och implantat som vi erbjuder vid bröstförstoring. Vad som passar dig och dina förväntningar går vi sedan igenom vid din första konsultation. Varmt välkommen att boka en tid redan idag.

Olika typer av implantat och metoder

Vid bröstförstoring finns det tre snitt som de flesta plastikkirurger använder:

  • Areolärt: Här placeras snittet i vårtgårdens kant där den ljusare huden möter den mörka.
  • Submammärt: Snittet placeras i vecket under bröstet.
  • Axilliärt: Snittet görs i armhålan.

 

För de flesta patienter rekommenderas ett submammärt snitt. Fördelarna är att implantatet kan placeras just där det ska sitta och att denna metod brukar efterlämna minst synliga ärr eftersom huden här läker bättre än de övriga områden, man löper mindre risk för blödning, samt infektion.

Samtliga snitt kan dock ge utmärkta resultat och vi väljer den metod som passar dina kroppsliga förutsättningar bäst vid din konsultation.

För implantaten kan du välja på olika typer av implantat med silikon eller koksalt. Fördelarna med silikon är först och främst att de känns mer som riktig bröstvävnad. Resultatet känns mer naturligt. Silikon minskar också risken för rippling (se nedan).

Vi använder oss av enbart de bästa , mest kända implantaten, som rekommenderas av de främsta plastikkirurgerna i USA, Frankrike, Tyskland samt England. Dessa implantat har visat sig minsta komplikationer, med långvarigt bestående kvalitet och resultat.

Koksalt å andra sidan har fördelar såsom att den mänskliga kroppen till stor del redan består av denna vätska. Skulle ett implantat spricka kommer koksaltet helt enkelt att spolas ut ur kroppen. Snittet man behöver göra för att föra in ett koksaltimplantat är normalt sett kortare eftersom implantatet förs in i kroppen utan vätskan. Koksaltlösningen fylls på när implantaten redan sitter på plats. Koksaltimplantat är också billigare.

Vilken sorts implantat du vill ha och som passar din kropp bäst utvärderar vi under konsultationen. Du får även känna på implantaten och testa med en special behå, så att du kan se hur olika implantat känns och ser ut. Implantaten kan ha olika projektioner, kan vara antingen runda eller droppformade, kan ha olika diameter samt höjd eller bredd.

Möjliga nackdelar och komplikationer

Då vi är en ansvarsfull klinik som värnar om ditt absolut bästa vet vi att det är viktigt att du är medveten om de möjliga nackdelar och risker som finns med en bröstförstoring.

I samband med själva ingreppet måste du givetvis överväga kostnaderna. Vi erbjuder finansieringslösningar om du inte har en tillräckligt stor summa sparad. Därtill måste du troligtvis lägga kostnad för nya kläder och se till att du kan ta ut semester eller har möjlighet att vara sjukskriven för tiden under och närmast efter operationen.

Det finns ett antal komplikationer som kan uppstå i anslutning till en bröstförstoring. De vanligaste är de följande:

  • Assymetri eller att implantaten, särskild de droppformade, kan rotera, eller att man har valt fel storlek för två bröst som ursprungligen var olika stora eller att vid början, hade man olika höjd på bröstvecken i jämförelse med varandra. Det mesta av dessa kan undviks genom en noggrann konsultation samt lokal undersökning. Vår kirurgs långa erfarenhet och konstnärliga sinnet minskar den risken radikalt. Vid behov och om trots detta uppstår en asymmetri kan han korrigera det i efterhand.
  • Kapselkontraktur: Alla får en kapselbildning kring sina implantat, problemet uppstår när kapseln blir antingen ovanligt hårt, så att den stramar upp för mycket, eller att kapseln har olika konsistens vid olika delar, så att den stramar upp, roterar eller flyttar på implantaten och ändrar på bröstform och dess läge. Väljer man de bästa implantaten, minskar denna risk radikalt. Ser man till att operationen görs med minimal trauma mot vävnaden, med minst blödning och därmed minst behov av koagulation, samt att man undviker manuell eller digital kontakt med implantaten genom att använda sig av rätt material och instrument under operationen bidrar man ytterligare till att minimera risken för komplikationsgivande kapselbildningar. På Plastikkiurgen använder vi oss av de bästa materialen även under operationen, material som inte är synliga för patienten, ökar rejält kostnaderna för själva operationen, men bidrar till att få en så komplikationsfri operation som möjligt. Genom att använda oss av Cutting Edge teknologi, att enbart använda de mest beprövade implantaten, samt följa en minutiös operationsprotokol, minskar vi även den risken radikalt. Om detta ändå uppstår, är vi alltid där för att lösa problemet.
  • Känselförändring i bröstvårtorna: Detta brukar uppstå omedelbart efter operationen men går vanligtvis över av sig själv under läkningsprocessen.
  • Infektioner: Då dina implantat inte är kroppsegna finns det alltid en risk för infektion. Vi ger dig alltid antibiotika under och efter operationen för att motverka detta och våra operationssalar är givetvis minutiöst sterila. Kliniken är utrustad med teknologi som gör att till och med luften över patienten samt instrumenten är sterila, dessutom alla våra patienter brukar få antibiotika för bruk i 5 -7 dagar efter operationen, Om det ändå skulle uppstå en infektion efteråt kan man behöva plocka bort implantatet.
  • Implantatet spricker: Detta är ovanligt med de högkvalitativa implantat vi använder. Om du har koksaltimplantat sköljs vätskan ut ur kroppen automatiskt. Vanligen ersätter tillverkaren av implantaten dessa kostnadsfritt. Våra Silikonimplantat är mycket stryktåliga, man har använt sig av senaste teknologin vid tillverkning av dessa, för att även om de skulle gå sönder /spricka, kan det aldrig läcka silikon från dessa!
  • Rippling: En ojämnhet som uppstår om din egen bröstvävnad inte kan täcka implantatet helt samt din hud är för tunn. Risken för detta reduceras stort om implantatet placeras under bröstmuskulaturen.

Manlig bröstplastik

Det är inte bara kvinnor som kan vara intresserade av att öka omfånget kring bysten. Män kan vilja lägga in bröstmuskelimplantat för att få den form de önskar kring detta parti. Hos vissa spelar det ingen roll hur många timmar de spenderar på gymmet. Bröstmusklerna formar sig ändå inte på det vis de önskar. Vi har alla olika kroppsliga förutsättningar och även män kan vilja hjälpa naturen på traven för att uppnå den form de drömmer om att ha. Välkommen att kontakta oss för att diskutera de möjligheter som finns även för män.

Återhämtningstid

Efter din operation bör du ge kroppen tid att läka i lugn och ro. Vissa patienter som har stillasittande arbeten återvänder till jobbet redan efter två till tre dagar. Om du har ett arbete med mycket armrörelser kan du behöva vänta upp till maximum tre veckor. De flesta patienter återvänder till arbetet efter omkring en vecka. Du bör ändå ta det lugnt och lyssna till din egen kropp.

Bröstförstoring + Bröstlyft

Sist men inte minst, bröstförstoringar görs vanligtvis på olika åldersgrupper, de yngre som har för små bröst behöver naturligtvis enbart förstoring med implantat.

En större grupp är kvinnor efter förlossning som har upplevt större bröst under graviditet samt amning, tyckt om det men plötsligt ser att brösten ha blivit mindre än innan graviditeten, och dessutom slappare, den här gruppen av patienter brukar i majoriteten behöva enbart en bröstförstoring som dessutom ger dem ett mindre lyft. Dock så finns det en grupp av kvinnor som efter flertal graviditeter upplever en allmän slapp byst med häng, samt förlorad fyllnad vid övre delen av brösten. Hos denna grupp av patienter lämpar sig en bröstförstoring kombinerat med bröstlyft allra bäst. Dessa operationer kan göras vid samma seans.

Varmt välkommen att kontakta oss idag för att boka in en första konsultation. Här får du chansen att se vilka resultat du kan förvänta dig av en bröstförstoring. Vi förklarar hela processen tydligt och du har gott om möjligheter att ställa frågor.

 

Bröstförstoring med högsta möjliga trygghet och säkerhet - med dig som individ i centrum.